79809.jpg

Isosta pullataikinasta voit tehdä myös lisäksi näitä vanilijakreemillä täytettyjä pullia, joihin kelpaa koristeeksi säilykehedelmät tai marjat. Omat pullat hävisivät kahvipöydästä parempiin suihin.

esim. puolen litran pullataikina

Leivo kohotetusta pullataikinasta pyöreitä pullia, joihin painelet esim. juomalasilla tai mukilla syvennykset täytettä varten. Käsin voi vielä hieman muotoilla syvennystä.

Valmista kreemi ohjeen mukaan paiston kestävästä kreemijauheesta. Itselläni oli paistonkestävää keltaista kreemijauhetta, jota sekoitin 1 dl:aa,  3dl:n huoneen lämpöistä vettä. Juhlavampaa kreemistä saa korvaamalla osan nesteestä kermalla tai voisulalla. Itse käytin puolet vettä ja puolet kermaa. Huomioi, että kreemin valmistus kestää noin 15-30 minuuttia, joten se kannattaa valmistaa ajoissa. Koristele kreemin pinta esim säilykepersikoilla ja -kirsikoilla. Voitele pullaosa kananmunalla. Kohota ja paista uunissa n. 200-225 asteessa kunnes pullat saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.