Sain kuluneena viikkona sähköpostiviestin, jossa haettiin 60- ja 70-luvun nuoria malmilaisia tapaamiseen. Monesti olen ajatellut, että olisipa kivaa järjestää joku "kertsi-ilta" sen aikaisten ystävien ja tuttujen kanssa. Silloin ei ollut kovinkaan paljon paikkoja, joissa nuoret voisivat kokoontua. Kuitenkin koillis-Helsingissä oli nuorisokerho. Nuorisokerho sijaitsi rakennuksessa, joka 1930-luvulla oli suojeluskunnan käytössä. Sittemmin siinä toimi 1945-1959 Malmin kaupallinen keskikoulu ja nuorisokerho vuoteen 1970. Täältä löysin vanhasta Malmista kertovia linkkejä.
Siellä minäkin ystävättäreni kanssa salaa äidiltä usein kävin. Meiltä oli kertsille matkaa muutama kilometri ja toki äidit varjelivat tyttäriään, ettei heille pahaa tapahtuisi illalla kotimatkan varrella. Kertsi oli kuitenkin meille nuorille tapaamispaikka, jossa katselimme tv:tä ja pelasimme pelejä ja kuuntelimme juke-boksia ja joskus jopa retkeilimmekin. Sieltä on monet muistot tallella ja mieleen on jäänyt ystäviä, jotka elämän varrella ovat kadonneet omille teilleen.
Malmilla oli myös silloin muutama baari, jossa tapasimme toisiamme. Milaka-baari oli hieman rähjäisen oloinen ja se sijaisti silloisen Helios Malmin talossa, Meidän baarimme oli Marbella ja Mekki-baari. Mitään niistä ei ole enää tallella. Malmi Lentokenttä oli jossain vaiheessa sellainen paikka, jossa vietimme paljon aikaamme. Kouluakin on tullut jonkin aikaa käytyä Malmin pohjoisessa kansakoulussa, joka sijaitsi sairaalaa vastapäätä. Siihen aikaan oli jopa tanssiravintoloita ja Tillikassa ja Malmin Kestissä oli tanssia. Tillikka oli kuitenkin meidän mestamme enemmän ja sinne tuli poikettua tansseihin, sitten kun jo kerho-ikä oli mennyt ohi.

1796333.jpg
Solheimin talo Malmilla

Oletko 60- tai 70-luvun nuori malmilainen tai tunnetko heitä, jotka ovat aikaansa viettäneet silloin esim. Kino Helioksessa, Tillikassa, kertsillä, klubilla, Kestissä tai Mekki-baarissa tai muuten vaan Malmilla?
Tule tapaamaan sen aikaisia tuttuja la 25 lokakuuta, klo 18-24 Solheimiin Malmille. Tilaisuuteen pitää kuitenkin ilmoittautua etukäteen ja kutsu on avec.Tarjolla on illallinen seisovasta pöydästä ja musiikkia sovittuun hintaan, joka maksetaan etukäteen. Voin antaa tarkempia tietoja tai sähköpostitse voit ilmoitatutua, kun saat siihen tarivittavan tiedon ja voit kysellä sitä kautta enemmän....saat sen osoitteen vaikka minun kauttani, kun en viitsi laittaa tähän näkyville.

Olisi hauskaa tavataa vanhoja tuttuja? Itse en ole tätä järjestämässä, mutta välitän näin eteenpäin, jotta tieto tapahtumasta kulkisi. Itse meinaan kyllä mennä katsomaan, jos tuntisin ketään sen aikaisista nuorista. Aikaahan on kulunut jo n. 40 vuotta, joten emme ole enää ihan nuoria ja elämä on kuljettanut meitä ehkä kaikin puolin eri suuntiin.