Sunnuntaina olimme miehen kanssa Messukeskuksessa Mökki-, omakoti ja puutarhamessuilla. Yllätyksenä sain parhaalta ystävättäreltäni pari lippua messuille, jossa en ole aiemmin käynyt. Olen käynyt vain Vanhassa satamassa oleissa messuissa joskus takavuosina.

Aamupäivä meni kirpparilla ja sitten suuntasimme matkamme kohti Hesan messukeskusta, jossa oli pilvin piemin autoja parkissa. Mitään kummempia projekteja ei ole tarkoitus mökillä tehdä, vaikka tarvetta ehkä olisikin, mutta ei liiemmin varaa. Kiertelimme messuilla, jalat turtana, monia tunteja. Mukaan lähti kaiken maailman materiaalia. Lähinnä noukin opastekarttoja ja tietoa kesän tapahtumista niiltä suuntaa missä mahdollisesti liikumme kesäaikaan. Tulipa jotain pientä heräteostostakin tehtyä.

1443400.jpg

Oli pakko katsoa jotain muurahaismyrkkyä, sillä näin kevään koittaessa oli viikonloppuna ilmaantunut sisätiloihin muurahaisia. Niitä näytti tulevan listojen välistä, astianpesukoneesta sekä kaappien alta. Hätäpäissäni suihkutin kristallisoodaa, kun ei muutakaan ainesta ollut tyrkyllä. Kyllähän sekin tehosi ja lopuksi tiskikone astioineen päälle, niin sille tielle ne loputkin hävisivät. Tuo ostamani aine on myrkytöntä ja luonnon öljystä valmistettua. Tänään enkä eilen ole sitten nähnytkään juuri noita muurahaisia, mutta onhan nyt ainakin jotain sille varalle, jos sattuvat eksymään jälleen keittiöömme.
Ostin myös muutaman pussin siemeniä. Vaaleanpunaisen unikon siemeniä ostin pussillisen. Mökillä kasvaa niitä oranssin värisiä idänunikoita ja nuo rosan väriset houkuttavat myös. Pitää kokeilla, jos saa sellaisia kukkimaan.
Viime vuonna ostin noita kelloköynnöksen siemeniä, mutta kun tuikkasin ne suoraan maahan, niin ei ne ehtineet kasvaa ja kukkia loppukesään mennessä. Pitänee varmaan ostaa multaa ja istuttaa nuo siemenet esikasvatettavaksi ensin kotosalla. Lisäksi ostin myös pari pussillista ruusupavun siemeniä.

Tilasin muutaman lehden määräaikaistilauksella. Kotilieden kylkiäisenä sain punaavalkoisen liljan mukuloita pussillisen.

1443403.jpg

Kympillä sain viiden kuukauden puutarhalehdet ja kylkiäisenä muutaman pienen pussillisen kahvia kotiintuomiseksi.
Harvoin lehtiä tilaan, paitsi käsityölehtiä. Nyt sain kuitenkin 30 eurolla puolen vuoden Kotiliedet  sekä kolme aiemmin ilmestynyttä lehteä kaupan päälle. Lisäksi mukaan tuli keväinen maalle-lehti sekä  ne liljojen taimet. Kesällä on aikaa hieman paremmin mökillä selailla lehtiä, mutta kotosalla aika menee kaikkeen muuhun ja eipä niitä lehtiä viitsi  oikein tilata, kun netissä on niin paljon luettavaa muutenkin.

Karamelliä tuli popsittua messukäynnillä ja muutaman lapion toin pikku-ukolle tuliaisiksi messuilta.

Kyllä tunsi jaloissaan, että oli käyty messuilla. Onneksi siellä oli kahvila, joten pääsi välillä istuskelemaan kahvipukin ääreen. Tulomatkalla käytiin vielä kylässä ja sitten olinkin jo niin raato, että lojuin vain sohvaperunana. Onneksi oli jäljellä lauantaista siskonmakkarakeittoa, joten ei tarvinnut kuin lämmittää ruokaa. Toista tuntia vedin nokosia ennen "Tanssiii tähtien kanssa"-ohjelmaa. Eipä tasan siinäkään käynyt onnen lahjat, kun heikoimmat tallaajat edelleen tanssivat tähtien kanssa. Kai se on niin, että nuoret äänestävät vanhat aikanaiset joukosta pois ja miehet ovat valttia, vaikka ei välttämättä taidoillaan loistaisikaan.