Viikonloppuna vietettiin, päiväkahvin merkeissä mökillä, Pekan-päivää. Naapurit kutsuttiin kahville ja päätin tehdä juustotortun, sillä se valmistuu näppärästi ilman uunia. Edellisenä iltana valmistin tuon kakkupohjan ja pyhäpäivänä sitten koristelin sen tuoreilla marjoilla ja kermalla.

1693159.jpg

SITRUUNAINEN JUUSTOTORTTU

Pohja:
150 g kaurakeksiä tai vastaavaa
75 g sulatettua voita tai margarinia

Täyte:
4 liivatteen lehteä
4dl vispikermaa tai vispi-gremeä
200g mautamatonta tuorejuustoa
2 dl kevyt-kermaviiliä
1 sitruunan raastettu kuori
n. 4 rkl sitruunan mehua
1 rkl vaniliinisokeria
1 dl hienoa sokeria

Pinnalle:
Mansikoita
ja halutessasi voit pursottaa kermaa laitoihin

Ohje mukaeltu Ruoka-Pirkka-ohjeesta 23.6.2008

1693157.jpg

Maistuis varmaan sullekin!

Valmistusohje:

1. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan  (halkaisija 20cm) pohjan päälle muovikelmu. Itse leikkasin vielä väliin voipaperista pohja kokoien palasen ja laitoin sen kakkupohjan alle.
Painele keksiseos vuoan pohjalle. ja reunoille mahdollisimman korkealle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
2. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma, raasta pesty sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
4. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunan kuori, vaniliinisokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivatemehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.


1693156.jpg

5. Irrota torttu vuoasta tariluvadille ohuen lastan avulla. Peitä onta haluamillasi marjoilla

1693161.jpg