Nukkekoti tuli viikolla sitten aiemman kertomani mukaan koekäytettyä. Anskun hyvä havainto oli, että onkos talossa wc-paperia. Ei tullut mummille mieleenkään moinen pikkuinen yksityisseikka. Mitenköhän sen asian sitten saisi järjestettyä. Onneksi taas oli sellainen "fiksu mies", joka keksii kaikkea hauskaa, kun Pelle Peloton. Taas tuli käyttökelpoinen idea. Ota vanha pyykkipoika...itse otin puisen kauhtuneen pinnan. Irrotin siitä puuosat erikseen ja rautaisen kiemuran otin talteen. Siihen sitten leikkasin oikeata huussipaperia n. 1½ cm levyisen liuskan ja pituutta toista metriä ja pujottelemaan sitä renkulan ympärille. Kiristin yläosasta erilläään harottavat laidat yhteen. Ensin väänsin kuitenkin sen taaimmaisen, sen etumaisen eteen, jotta ei jäisi niin rakoa ja kiristin. Näin helposti syntyi oikean näköinen vessapaperirullateline paperirullan kanssa. Täytynee vain sitten valmentaa, ettei sitä ihan oikeasti kannata käyttää, kun mummi voi kyllästyä tuohon paperin kieputtamiseen tämän tästä.



Kirpparilta löytyi tänään myös taidetta nukkekotiin. Pienelle posliinilaatalle oli maalattu käsin oikea taidekuva  (taiteilijana on joku Eija, v. 1985) ja maksoi huikeat 2 euroa. Siihen kehykseksi sitten rakentelin Maijulta ostamista ääriviivatarrroista reunukset ja laitoihin liimasin ääriviivatarra-arkin hukkalaitaa. Kaikki siis kelpaa. Pitänee miettiä miten sen sitten seinään kiinnitän, kunhan remontti on ensin tehty. Taulun koko on 5 cmx 5 cm, mutta niinhän on arvokodeissakin isoja tauluja. Ajattelin, että voisimpa itsekin kokeilla muutamaan miniatyyri akryylimaalausta.

Jotain pientä krääsää aina kirppikseltä löytyy ja yksi pikkunukkekin tänään vielä tuli ostettua. Vaatteeton ressukka, kuten eilinenkin, joten näpertelyä riittää. Tänään löysin uuden talvitakin itselleni. Itselleni siis uusi, mutta tosi siisti ja hyväkuntoinen muutenkin, joten en usko sen olevan kovinkaan paljon käytetty. Hieman tummempi kuin aiemmat takkini, mutta rosaan vivahtava kuitenkin. Se on untuvatakki myös, mutta siinä on tiheämpiä toppauksia, joten ei vanut varmaan valu ihan minne sattuu pesussa. Maskoin takista 8 euroa. Laitan tämän taas tähän postaukseen, kun en viisi uuttakaan kirjoittaa yhden takin vuoksi.



Uusi untuvainen takkini....toisen vanha, on toisen uusi. :)