Metsistä löytyy parhaillaan herkullisia sieniä ja niistä suosikkini onkin kantarelli eli oikeastaan ainoa, jonka varmasti tunnen. Kantarelleja on tullut poimittua lomaviikon aikana jonkin verran ja eilen illalla tein sitten pari piirakkaa niistä. Naapurit toimivat tänään sitten koemaistajina kanssani. Mies ei kyllä ymmärrä tällaisen hyvän päälle yhtään mitään.

1250974953_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

KANTARELLIPIIRAKKA

Pakaste piirakkataikinaa paketti tai oma tekemä piirakkapohja (Sunnuntai)

 n. 1 litra kanttarelleja

1 sipuli

150 g Sadonkorjuukasviksia (Apetit kasvissekoitus) eli Parsakaalia, keltaista porkkanaa ja pariisinporkkanoita

2 tomaattia

Pala kesäkurpitsaa

250 ml Ruokakermaa

50-100g kantarellituorejuustoa

1 tl suolaa

1-2 dl juustoraastetta

Valmistus:

Sulata pakastettu piirakkataikina. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa 10 min. Lisää taikinan pinnalle paistetut kantarellit sekä sipulisilput. Sulata pakastekasvikset mikrossa tai lisää vastaava määrä tuoreita kasviksia. Leikkaa kesäkurpitsaa suikaleiksi ja kuutioi tomaatit. Lisää ne piirakan pinnalle. Lopuksi sirottele juustoraaste pinnalle ja sen jälkeen sekoitettu ruokakerma-tuorejuusto seos, johon on lisätty suola.

Paista piirakkaa uunissa vielä puolisen tuntia tai niin kauan, että kermaseos on hyytynyt ja piirakka vaikuttaa kypsältä.

1250974377_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Omasta mielestäni piirakasta tuli oikein maukas ja sopivan kostea, vihannesten ansiosta.