Tänään vietin muutaman päivää ennakkoon syntymäpäiviäni, sillä sukulaisille sopii tietenkin paremmin viikonloppujuhlat, kuin arkena juhliminen. Olen puurtanut pari päivää tarjoilujen kanssa hiki hatussa. Ensin julkaisen mansikkakermakakun, jonka tein osin Hellapoliisin ohjeen mukaan.

MANSIKKAKERMAKAKKU

1240175441_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Iso kakkupohja, täytteet ja päällysteet

Juhlakakkupohja:

8 munaa

6 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 dl kiehuvaa vettä

Vatkaa kananmunat kuohkeaksi ja lisää hieno sokeri munavaahtoon vatkaten.  Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita ne keskenään. Sekoita jauhot kananmuna-sokerivaahtoon ja lisää viimeiseksi keitetty vesi. Kakkupohja on sienikakkumainen ja onnistuu yleensä aina.

- voitele ja korppujauhota kakkuvuoka

- kakkuohjetta on helppo säätää pinestä neljänmunan kakusta, aina 10 munan kakkuun, kun puolittaa tai pulaa ainesosia tarpeensa mukaan.

Paista kakku 200 asteessa, kunnes se on tikulla kokeillen kypsä ja irtoaa vuoan reunoista.

Jäähtnynyt kakku halkaistaan kolmeen tai neljään osaan.

Kostuta kakkupohja esim. mansikkamehulla tai maidolla+vanilijasokerilla tms.

Kakun täytteet:

Täyte 1:

400 g vanilijajogurttia (2 purkkia)

2! dl Flora Vanillaa

½ dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

2 dl mansikkasosetta

7 liivatetta.

- Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja yhdistä se vanilijajogurtin kanssa keskenään. Lisää sokeri ja vanilijasokeri joukkoon. Lisää seokseen mansikkasose. Liota liivatteen lehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia. Kiehata tilkka vettä kiehuvan kuumaksi ja sekoita liivatteet siihen, puristaen liian veden niistä pois. Lisää seos täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen.

Täyte 2:

3-4 banaania

2dl vanilijakreemijauhetta

6 dl maitoa

- Viipaloin banaanit. Vatkaa vanilijakreemijauhe ja maito keskenään, noin viisi minuuttia, jotta kreemiseos vatkautuu hieman.

Kakun kasaaminen:

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku päällinen edellä vuokaan.

Laita siis pintapuoli alimmaiseksi ja kostuta se. Lisää täyte 1:stä kakun väliin kerros. Lado kakkukerrokset järejestyksessä, kostuta välit, täytä ja viimeisimpänä pohjaosa. Laita kakkosväliin täyte 2:ta ja kolmosväliin täyte 1:tä. Tiivistä kakun laita kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin kostumaan ja hyytymään.

Koristelu:

n. 1 litra pakastemansikoita tai tuoreita

hyytelösokerikuortutus (pakkauksen ohjeen mukaan)

 2-3 purkkia  (a' 250 ml) Flora Vispiä

Aamulla poista kelmut kakusta ja kumoa kakku isolle kakkulautaselle. Sulata mansikoita pinnalle, asettele ne kauniisti kakun päälle. Tee hyytelösokerikuorrutus ja sivele pullasudilla sitä mansikoiden pinnalle. Pursota kermavaahtoa kakun reunoille.

1240178180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lopputulos näytti tällaiselta ja illalla ei jäljellä ollut enää kuin n. 10 cm pala. Näytti maistuvan hyvin 13 hengelle. Ainoa harmillinen takaisku tuli taas kerman kanssa, joka ei vatkaantunut. Ei auttanut muu, kuin heittää kahden purkillisen verran vaahtoa viemäriin ja vatkata uudet. Täytynee laittaa jälleen palautetta Unileverille. Viimeksi tein kakkua helmikuussa ja silloin oli aivan sama juttu, kermat eivät vatkautuneet. Vähän liian usein sattuu sellaista.