Eilen sain viimein aikaiseksi tehdä jäljellä olevista omenista tätä syksyistä herkkua eli kaura-omeanpaistosta. Nappasin muinoin ohjeen täältä ja ekaa kertaa kokeilin nyt tällä ohjeella. Ihan hyvää tästä tuli.

1983806.jpg

KAURA-OMENAPAISTOS

Aineet:

Omenalohkoja; kuorittuja ja hapan lajike
3 tl ruokosokeria (fariinisokeri käy myös)
kanelia

Kauraseos:
n. 100 g pehmeää voita tai margariinia
3 dl kaurahiuraleita
1 dl sokeria
(mantelirouhetta tai hasselpähkiinärouhetta)

Levitä voidellun vuoan pohjalle sopivan paksuhko kerros omenalohkoja. Ripottele pinnalle tumma sokeri ja kaneli. Itse käytin kyllä tavallista sokeria. Sekoita aineet. Rasvan voi myös sulattaa. Levitä kaurasoes omenien päälle. Paista uunissa 200 asteessa, n. 20 minuuttia.

1983808.jpg
kaura-omeapaistos ja vaniljakastiketta

VANILJAKASTIKE

4 dl maitoa
1 muna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

  1. Sekoita kaikki ainekset vanilliinisokeria lukuunottamatta..
  2. Kuumenna kastiketa tasaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Seos ei saa kiehua! Kiehuessaan vaniljakastike juoksettuu ja muuttuu paakkuiseksi.
  3. Kun seos on saonnut, laita kattila tiskialtaaseen, jonka pohjalla on kylmää vettä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki aina välillä sekoittaen.
  4. Kun seos on jäähtynyt, sekoita joukkoon vanilliinisokeri.
  5. Kaada kastike mieluiten pieneen, nokalliseen kastikekulhoon. Säilytä kylmässä.
Vaniljakastikkeen ystävänä tuplasatsin tuota herkkua eli kaksinkertaisen määrän. :)