Nyt on parasta puolukka-aikaa ja omenoitakin taitaa olla paikka paikoin. Itse sain suuren määrän omenoita veljeni puutarhasta. Niistä pitäisi loihtia maukkaita syysherkkuja ja tässä yksi suosikkipuuroni.

1911306.jpg

HERKKUPUURO

2 litraa vettä
½ litraa puolukoita
½ kiloa omenoita
6 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeri
1 tl suolaa
2 tl vanilijasokeria

Keitä puolukat vedessä, niin että mehu saa kauniin punaisen värin. Voit halutessasi siivilöidä puolukat pois, mutta  voit jättää ne myös kuidun lähteeksi. Lisää omenat, kaurahiutaleet, suola ja sokeri mehuseokseen. Hauduta puuroa puolisen tuntia ja mausta valmis puuro vanilijasokerilla.

1911317.jpg

Tyhää täynnä....joten voidaan todeta, että puuro meni kuin kuumille kiville. Kokemuksesta voin siis suositella. Ei tarvinnut tosin yhdellä kertaa kaikkia ahmia, sillä puuroa on hyvä lämmittää mikrossa sopivia määriä ja loput pistää jääkaappiin säilöön vaikka seuraavaan päivään. Tosin ohjeen mukaisen annosmäärän voi puolittaa, jos tuntuu liian isolta määrältä tuo kaksilitraa.

Illalla pitää aloittaa omenasoseen valmistus, kunhan saan haalittua sopivan kokoisia purkkeja pakastusta varten.