Eilen innostuin tekemään rahka-omanatorttua. Siitä on vuosia, jolloin tein useammin tuota samanlaista torttua, mutta sitten hävitin ohjeen jonnekin. Taannoin löysin vastaavan ohjeen jostain lehdestä ja otin sen varmempaan talteen. Nyt ajattelin vaihteeksi tehdä toisenlaista herkkua omenista, kun tuota perinteistä piirakkaa on tullut syötyä jo eseampana viikonloppuna peräkanaa.


Rahkaomenatorttu valmiina uuniin

RAHKAOMENATORTTU

!00g voita tai margariinia

3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhtetta

Täyte:
2 tölkkiä maitorahkaa (eli 500g)
2 dl kermaa
2 munaa
 1½ dl sokeria
½ sitruunan mehu
½ tl vanilijasokeria

Valmistus:
1. Vatkaa voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää seokseen jauho+leivinjauheseos kevyesti vatkaten.
2. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi ja painele taikina vuoan pohjalle ja noin 3 cm reunoille.
3. Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan.
4. Kuori omenat ja leikkaa viipaleiksi. Aseta limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
5. Paista uunissa 175 asteessa, noin 1 tunti


Rahkaomenatorttu

...Tulipa tässä mieleeni, että taidanpa keittää (aamu)päiväkahvit ja maistaa palasen tuota piirakkaa.